Culinaire campagne België

Culinaire campagne in Vlaanderen

In samenwerking met het NBTC, Cheese Valley en Visit Veluwe gaan we Nederland als culinaire topbestemming op de kaart zetten in Vlaanderen. We raken de Vlaming recht in het culinaire hart, waarbij ze natuurlijk niet om Zeeland heen kunnen.

Culinair als strategisch thema
Dat Zeeland een prachtige kust heeft is bekend bij onze Zuiderburen. En hoe een goede avond ‘op restaurant’ eruit ziet weten ze als de besten. We laten ze Zeeland (her)ontdekken door te laten zien dat Zeeland ook vele gastronomische ervaringen op topniveau te bieden heeft.

Dit doen we door middel van een brede imagocampagne, waarin Nederland als culinaire topbestemming op verschillende manieren belicht wordt. We hangen het culinaire verhaal van Nederland vast aan een aantal grote namen en hét toonaangevende merk op de Belgische markt: Gault&Millau.

Gault&Millau en de campagne
Culinair Nederland wordt dit jaar o.a. zichtbaar bij Gault&Millau via hun (online) kanalen, populaire gids en hoogstaande culinaire event. Op Holland.com verschijnt een pagina waar alles over Culinair Nederland samenkomt. Zeeland is hier als partner zichtbaar met specifieke content over zilte zaligheden en culinaire hotspots. Een brede online campagne, nieuwsbrieven en video leiden naar deze pagina’s. Het Zeeuwse product én de bestemming Zeeland staan centraal in de uitingen.

Chef-kok Wouter Kik
Voor de video volgen we Belgische topchefs bij hun ontdekking van Culinair Nederland. Chef-kok Wouter Kik van restaurant Codium in Goes gaat samen met een Vlaamse chef werken rond een Zeeuws streekproduct. We worden meegenomen naar de plek waar het product vandaan komt en Wouter Kik laat zien hoe hij dit gebruikt.

PR
Via persberichten, een persreis, bezoeken van bloggers en een samenwerking met de bekende Vlaamse presentator en kookfanaat Sven Ornelis (Would be Chef), vergroten we de media-aandacht voor Culinair Nederland. Met de totale inzet van deze culinaire campagne verwachten we miljoenen Vlamingen te bereiken.

Binnen diverse onderdelen van de campagne is deelname mogelijk. Interesse in deelname of vragen over deze campagne? Neem contact op met Anneke Woudstra: a.woudstra@vvvzeeland.nl