Persbericht: Ontdek de verborgen schatten van het eiland Tholen

parelroute webwoensdag 03 juni 2020

VVV Zeeland lanceert 2 nieuwe digitale wandelroutes.
Vanaf woensdag 3 juni zijn er twee nieuwe digitale wandelroutes beschikbaar in de VVV Zeeland app. De Parelroute “Verbinding” laat je alle verborgen schatten van de stad Tholen ontdekken. En de Parelroute “Oorsprong” laat je alle verborgen schatten van Scherpenisse zien. De Parelroutes op Tholen zijn als 15e en 16e interactieve route bijgevoegd in de VVV Zeeland app.

Parelroute “Verbinding”
Tholen; een stad met het water verbonden. Kijk uit over de haven die door de mossel- en oestervangst en de pleziervaart groot werd. Zoek de sporen van de tramverbinding die hier liep. Verbind de overblijfselen van deze vestingstad en ontdek haar rijkdom. Vandaar dat je haar hier kunt vinden, de parel van de verbinding! De wandelroute is 3,5 kilometer.

Parelroute “Oorsprong”
Scherpenisse; een dorp waar het water een duidelijke rol heeft gespeeld in de oorsprong van de ligging van het dorp. Maar ook in de oorsprong van de natuurgebieden die er zijn te vinden: De Pluimpot, Scherpenissepolder en natuurlijk de Oosterschelde. Het Kloveniersgilde vond ook zijn oorsprong in dit dorp om de vijand buiten het dorp te houden. Vandaar dat je haar hier kunt vinden, de parel van de oorsprong. De wandelroute is 3 kilometer.

Interactieve wandelroutes
Parelroutes zijn interactieve wandelroutes van maximaal 5 kilometer op diverse plekken in Zeeland, versterkt met belevingselementen en storytelling. Met behulp van de Zeeland App ga je op zoek naar verschillende verhalen van een gebied of plaats. De verhalen worden middels video-verhalen verteld. Hierbij wordt een koppeling gemaakt tussen wat je ziet onderweg, verhalen in de app en een puzzelopdracht. Aan de hand van de puzzelopdracht ontdek je het te zoeken woord. De routes zijn zeer geschikt voor kinderen.

Hoe werkt het?
In de Zeeland App zijn de parelroutes beschikbaar in zowel Nederlandse als Duitse taal. De routes kunnen worden gedownload, zodat je ze ook zonder internet of wifi offline kan gebruiken. De route start op een aangewezen locatie. Onderweg kunnen er filmpjes bekeken worden en kan je antwoord geven op verschillende vragen. Met het beantwoorden van deze vragen worden er letters verzameld. Aan het einde van de route vormen deze letters een woord. Met dit woord ga je terug naar de startlocatie en kan je de parel die bij de route hoort ophalen. Elke route heeft een ander thema en een andere kleur parel.

Ontdek Zeeland 
Er zijn op dit moment 16 parelroutes digitaal beschikbaar:
*Parelroute Veerkracht - Brouwershaven
*Parelroute Bescherming - Burgh-Haamstede
*Parelroute Uniek - Colijnsplaat
*Parelroute Inspiratie - Domburg
*Parelroute Verborgenheid - Hulst
*Parelroute Kostbaar - Kamperland
*Parelroute Duurzaamheid - Neeltje Jans
*Parelroute Tranen - Ouwerkerk
*Parelroute Smokkelen - Overslag
*Parelroute Oorsprong - Scherpenisse
*Parelroute Beweging - Sint Philipsland
*Parelroute Vliegende Hollander - Terneuzen
*Parelroute Verbinding - Tholen
*Parelroute Macht - Veere
*Parelroute Verdediging - Westkapelle
*Parelroute Rijkdom - Zierikzee

Bij de VVV-inspiratiepunten liggen kaartjes (iedere route heeft zijn eigen kaartje) klaar met algemene informatie over de parelroutes. Tevens kan je op dit kaartje het woord invullen.

Meer informatie : www.vvvzeeland.nl/parelroutes


_______________________________________________________________________
NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Routebureau VVV Zeeland, Anne Reijniers, tel. 0118-587701 of via e-mail a.reijniers@vvvzeeland.nl.

« Terug