Persbericht: Ontdek de historische steden Veere en Zierikzee met een gids

Zierikzee webmaandag 08 juni 2020

Domburg, 8 juni 2020 - VVV Zeeland organiseert vanaf 1 juni t/m 31 oktober 2020 op de eerste en laatste zaterdag van de maand een stadswandeling in Veere (eerste zaterdag) en Zierikzee (laatste zaterdag) onder leiding van een gids. De gids gaat langs de mooiste plekjes van Veere en Zierikzee.

Stadswandeling Veere
Veere is één van de meest verrassende plaatsen van Zeeland. Een stadje met een combinatie van een nog zichtbaar groots verleden en hedendaagse gezelligheid aan het uitgestrekte Veerse Meer. De gids neemt je mee voor een wandeling door het schilderachtige stadje met haar gigantische kerk, haar ommuurde tuinen en haar haven.

Stadswandeling Zierikzee
Zierikzee is een prachtige monumentenstad, een Parel aan de Oosterschelde. De stad is in de 10e eeuw ontstaan aan de rivier de Ee. Handel, nijverheid en visserij bracht de stad rijkdom, welvaart en schoonheid. Hierdoor had Zierikzee reeds in het begin van de 15e eeuw een boeiend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. Met een gids bekijk je Zierikzee waarbij je de vele monumenten ziet. Bijvoorbeeld de Noord- en Zuidpoort, de Oude Haven, de patriciërshuizen, het ’s-Gravensteen en het stadhuis. Tijdens deze wandeling verrast de gids je met een bezoek aan een monument.

Praktische informatie
Stadswandeling Veere: Iedere eerste zaterdag van de maand van 1 juni t/m 31 oktober 2020. Tijdstip: 11:00 - 12:00 uur. NL taal, startpunt: Museum Veere, locatie Stadhuis, Markt 5. Duur wandeling: 1 uur. Ticket € 6,50 voor volwassenen en € 3,25 voor kinderen t/m 12 jaar.
Stadswandeling Zierikzee: Iedere laatste zaterdag van de maand van 1 juni t/m 31 oktober 2020. Tijdstip: 14.00 - 15.30 uur. NL taal, startpunt: ingang parkeerplaats Havenpoort, Zierikzee. Duur wandeling 1,5 uur. Ticket € 9,50 voor volwassenen en € 4,75 voor kinderen t/m 12 jaar. Iedere deelnemer ontvangt een kortingsvoucher voor Museum Veere.

Naast een stadswandeling olv gids in Veere en Zierikzee, worden er ook georganiseerde wandelingen aangeboden in Yerseke en Domburg. Voor data en tijden kunt u terecht op www.vvvzeeland.nl/nl/shop/etickets/

Kaarten zijn verkrijgbaar voorafgaand aan de rondleiding bij het betreffende VVV Inspiratiepunt of museum startpunt en/of te bestellen via vvvzeeland.nl. 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

NOOT VOOR REDACTIE

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Groepsarrangementen VVV Zeeland via 0118-569177 of email: groepen@vvvzeeland.nl. www.opstapinzeeland.nl

« Terug