Neem een kijkje binnen de poorten van het Abdijcomplex

image-2019-05-23donderdag 23 mei 2019

Rondleiding Kloostergangen & Crypte in Abdij Middelburg

Domburg, 23 mei 2019 - VVV Zeeland organiseert in samenwerking met het Zeeuws Museum vanaf 30 mei (Hemelvaartsdag) t/m 26 september 2019 iedere donderdag een rondleiding door het Abdijcomplex in Middelburg. De rondleiding start om 11.15 uur bij de balie van het Zeeuws Museum. De Abdij is gelegen in het centrum van Middelburg.


Abdijcomplex
Benieuwd hoe de monniken vroeger leefden en wat hen bezighield? Iedere donderdag kan er onder leiding van een professionele gids een kijkje genomen worden in het Abdijcomplex. Tijdens de rondleiding ziet u onder meer de 16e-eeuwse Zeeuwse wandtapijten in het Zeeuws Museum, de Statenzaal en wandelt u door de eeuwenoude Kloostergangen naar de kruidentuin. Ook betreedt u de crypte in de kelder en bekijkt u de drie aaneengesloten kerken die onderdeel uitmaken van het complex.

De Abdij werd omstreeks 1100 gesticht door monniken uit Vlaanderen. Het klooster verwierf enorme rijkdommen en de abt behoorde tot de machtigste en invloedrijkste in Zeeland. Na de verovering van Middelburg door de prins van Oranje in 1574 werden de monniken gedwongen te vertrekken. Het complex werd, met uitzondering van de kerken, in gebruik genomen als zetel van de Staten van Zeeland, een functie die het nog steeds bekleedt. De rondleiding start met een bezoek aan de Zeeuwse wandtapijten: de topstukken van het Zeeuws Museum. Ze vertellen over de strijd tussen de Zeeuwen en de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Praktische informatie
Start rondleiding: elke donderdag van 30 mei t/m 26 september om 11.15 uur bij balie van het Zeeuws Museum in de Abdij. Duur rondleiding: 1,5 uur.

Prijs rondleiding: € 9,00 voor volwassenen (incl. voucher voor € 2,00 korting voor een herbezoek aan het Zeeuws Museum), € 4,00 voor kinderen van 6 t/m 18 jaar en gratis deelname voor kinderen t/m 5 jaar (in verband met herbezoek: kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum).

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV’s in Zeeland en voorafgaand aan de rondleiding bij de balie van het Zeeuws Museum (balie open vanaf 11.00 uur). Tickets zijn online te bestellen via: https://vvvzld.nl/2JwMzqv.NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Groepsarrangementen VVV Zeeland via 0118-569177 of email: groepen@vvvzeeland.nl. www.opstapinzeeland.nl

« Terug