Watersport: Delta Promotie

Voor dit jaarlijks terugkerende strategische project werken wij samen met de Provincie Zeeland, Regio West-Brabant, Toerisme Leiestreek en het watersportgerelateerde bedrijfsleven. Het doel van deze gezamenlijke Deltapromotie is de brede Deltaregio te positioneren als dé veelzijdige watersportbestemming en de aanwezige varende gasten te inspireren tot het maken van uitstapjes, zowel gerelateerd aan het water als ‘aan land’.

Deltagids

Deltagids verschijnt in een Nederlands en Duitstalige versie. Aantrekkelijke foto’s en inspirerende tips voor uitstapjes zorgen ervoor dat elke regio in de Delta een interessante bestemming is, voor zowel de landrot als waterrat. Het overzicht van jachthavens, watersport ABC, overzicht van marifoonkanalen en een getijdentabel zorgen ervoor dat de Deltagids voor een langere tijd wordt bewaard en gebruikt. Met vaak een prominente plek in de kajuit.

Deltagids 2020

Deze inspiratiebrochure is grotendeels bedoeld voor de varende waterrecreant en gratis te verkrijgen bij vele jachthavens, watersportbedrijven, accommodaties en VVV's en toeristische informatiepunten door het hele Deltagebied (van de Biesbosch tot Breda tot Gent tot de Zeeuwse kust). Naast het watersportaanbod laat de gids zien welke activiteiten bezoekers aan wal kunnen ondernemen. Deze formule zorgt ervoor dat de Deltagids inmiddels een begrip is geworden. In 2020 hebben we de gids in een nieuw jasje gestoken. De gids verschijnt in Nederlands en het Duits in een totale oplage van 50.000 stuks. Daarnaast worden er dankzij het enthousiasme van diverse partnerbedrijven van de Delta Promotie vele gidsen uitgedeeld op grote evenementen zoals BOOT Düsseldorf, de Hiswa en de Belgium Boat Show in Gent.

Website

Niet alleen de Deltagids heeft een nieuw uiterlijk gekregen, ook de website www.deltagids.nl sluit nu aan bij deze vernieuwde stijl. Op de website kunnen (toekomstige) waterrecreanten net als in de gids het aanbod in watersport en leuke uitjes aan wal ontdekken. De verschillende bestemmingen in de Delta worden er uitgelicht. Daarnaast kunnen bezoekers thematische vaarroutes bekijken en op basis van hun voorkeuren een persoonlijke vaarrouteboekje downloaden.

Online campagne

Midden in het watersportseizoen voeren we online campagne voor het Deltagebied. Doel: het Deltagebied promoten als dé veelzijdige watersportbestemming en mensen leiden naar deltagids.nl. De campagne richt zich zowel op bootbezitters als op nieuwe watersporters. De timing is aangepast en zijn er interessante nieuwe doelgroepen ontstaan, waar we op inspelen. We zetten onder andere diverse banners in bij relevante media, Facebook en Google.


Benieuwd naar deze campagne of andere vragen over Deltapromotie? Neem contact op met Anneke: a.woudstra@vvvzeeland.nl