Watersport: Delta Promotie

Watersport: Delta Promotie

Voor dit jaarlijks terugkerende strategische project werken wij samen met de Provincie Zeeland, Regio West-Brabant en het watersportgerelateerde bedrijfsleven. In 2018 trad Toerisme Leiestreek toe als partner in plaats van Stad Antwerpen. Het doel van deze gezamenlijke Deltapromotie is de brede Deltaregio te positioneren als dé veelzijdige watersportbestemming en de aanwezige varende gasten te inspireren tot het maken van uitstapjes, zowel gerelateerd aan het water als ‘aan land’.

Deltagids

Deltagids verscheen in een Nederlands en Duitstalige versie. Aantrekkelijke foto’s en inspirerende tips voor uitstapjes zorgen ervoor dat elke regio in de Delta een interessante bestemming is, voor zowel de landrot als waterrat. Het overzicht van jachthavens, watersport ABC, overzicht van marifoonkanalen en een getijdentabel zorgen ervoor dat de Deltagids voor een langere tijd wordt bewaard en gebruikt. Met vaak een prominente plek in de kajuit.

Deltagids 2019

Deze inspiratiebrochure is grotendeels bedoeld voor de varende waterrecreant en gratis te verkrijgen bij vele jachthavens, watersportbedrijven, accommodaties en VVV's en toeristische informatiepunten door het hele Deltagebied (van de Biesbosch tot Breda tot Gent tot de Zeeuwse kust). Naast het watersportaanbod laat de gids zien welke activiteiten bezoekers aan wal kunnen ondernemen. Deze formule zorgt ervoor dat de Deltagids inmiddels een begrip is geworden. De gids verschijnt in Nederlands en het Duits in een totale oplage van 50.000 stuks. Daarnaast worden er dankzij het enthousiasme van diverse partnerbedrijven van de Delta Promotie vele gidsen uitgedeeld op grote evenementen zoals BOOT Düsseldorf, de Hiswa en de Belgium Boat Show in Gent.

Website

Niet alleen de Deltagids brochure is weer opgefrist met nieuwe content, ook de website www.deltagids.nl wordt elk jaar verder doorontwikkeld. Op de website kunnen (toekomstige) waterrecreanten net als in de gids het aanbod in watersport en leuke uitjes aan wal ontdekken. De verschillende bestemmingen in de Delta worden er uitgelicht. Daarnaast kunnen bezoekers thematische vaarroutes bekijken en op basis van hun voorkeuren een persoonlijke vaarrouteboekje downloaden.

Online campagne

Net als in 2018, werd midden in het watersportseizoen twee maanden lang een online campagne gevoerd voor de Delta. Doel: het Deltagebied promoten als dé veelzijdige watersportbestemming en mensen leiden naar deltagids.nl. De campagne werd gericht op watersporters/bootbezitters. 

Vanuit het Zien-Denken-Doen principe hebben we de Delta zichtbaar gemaakt bij deze doelgroep, lieten we ze de Delta verder ontdekken en hebben we aangezet tot het bezoeken van deltagids.nl en vaarroutes te bekijken. We hebben hiervoor o.a. prospecting en retargeting banners, een Facebook carrousel en advertenties binnen Google ingezet. Daarnaast kwam de veelzijdigheid van het Deltagebied uitgebreid aan bod in een gesponsord artikel op zeilen.nl. Dit artikel werd ook gepromoot via de nieuwsbrief en Facebookpagina van zeilen.nl

In zowel creatie, media-inzet als de inrichting van de website zijn in 2019 diverse optimalisaties doorgevoerd. Tijdens de campagneperiode hebben we zo in 2019 ruim 1 miljoen impressies verwezenlijkt en 20% meer sessies op deltagids.nl gerealiseerd vergeleken met 2018, met gelijke budgetten. 

Benieuwd naar de cijfers achter deze resultaten of andere vragen over Deltapromotie? Neem contact op met Anneke: a.woudstra@vvvzeeland.nl