Hersteloffensief

Een gezonde toeristische sector is van vitaal belang voor de Zeeuwse economie, het voorzieningenniveau, de leefbaarheid en de werkgelegenheid van Zeeland. Toerisme is een belangrijke accelerator voor andere sectoren als retail, dagattracties, horeca, cultuur, evenementen en transport. Voor het herstellen van de lokale economie als gevolg van de coronacrisis zijn daarom toeristen én inwoners belangrijk. Het hersteloffensief gaat uit van een integrale aanpak voor bezoeken, wonen en werken waarbij belangrijke doelgroepen de kracht van onze kustregio gaan zien en waarbij toerisme als middel wordt benut voor leefbaarheid, voorzieningenniveau en welvaart. In de aanpak zijn drie verschillende fases voorzien met ieder hun eigen focus en doelstelling.

Fase 1. Voorlichten en informatie

Focus op het actief informeren van toeristen, dagrecreanten en bewoners over de actuele situatie en maatregelen in Zeeland rondom corona. Door dit breed, gezamenlijk en herhaaldelijk onder de aandacht te brengen worden gasten zowel voorafgaand als tijdens hun bezoek zo goed mogelijk voorbereid hoe ‘wijs op reis’ te gaan. Zodat het toerisme weer verantwoord kan plaatsvinden, zowel qua volksgezondheid als economie.

Coronamaatregelen

Veiligheidsregio Zeeland en VVV Zeeland hebben een speciale infographic gemaakt waarin in één oogopslag alle actuele corona-gerelateerde maatregelen voor Zeeland bij elkaar staan inclusief tips voor recreëren. Ook ú kunt ervoor zorgen dat uw gasten voorbereid op pad gaan. Tip: deel deze infographic digitaal via bijvoorbeeld uw website, social media of reserveringsbevestiging. Geef het geprint mee aan gasten. Of hang het op prominente plekken in uw locatie. Hier vindt u altijd de meest actuele versie in meerdere talen.

Infographics coronamaatregelen - versie 1 juli 2020

E-mail handtekening banner coronamaatregelen

Instructies: download bovenstaande banner in de gewenste taal, plaats deze in uw e-mail handtekening, selecteer de afbeelding en link de afbeelding naar de onderliggende pagina https://www.vvvzeeland.nl/nl/service/coronamaatregelen-in-zeeland respectievelijk https://www.vvvzeeland.nl/de/bedienung/corona-regeln-in-zeeland/. Komt u er niet helemaal uit, neem dan contact op met onze servicedesk via 0113-745710 of servicedesk@vvvzeeland.nl.

Veelgestelde vragen

Er bestaan veel vragen omtrent corona en de impact op toerisme en recreatie. Op onderstaande speciale landingspagina geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld en geupdated in meerdere talen.

Tip: gebruik deze link in uw eigen communicatie of website

Fase 2 Inspiratie, gidsen en bezoekersmanagement

Focus op het gidsen en spreiden van gasten door inspiratievolle tips te geven voor uiteenlopende activiteiten op plekken waar voldoende ruimte wordt verwacht. Zo verleiden we bezoekers om ook minder bekende maar verrassende plekken op de diverse Zeeuwse eilanden te ontdekken. Zo krijgen zij een nóg beter en breder beeld van wat Zeeland te bieden heeft met genoeg redenen voor een herhaalbezoek. Tip: attendeer uw gast op onderstaande tips en inspiratie die u als links in uw eigen communicatie kunt gebruiken.

Praktische inspiratie

Praktische tips

Fase 3 Herstel duurzaam toerisme

Focus op duurzaam herstel van de vraag in de dichtbij markten Nederland, Duitsland en België. Binnen Nederland zal het binnenlands toerisme en de staycation door Zeeuwen gestimuleerd worden met de nadruk op het naseizoen 2020 en het voorseizoen 2021. Hiervoor is een nieuwe Zeeuwse campagne en aanpak in ontwikkeling waarbij ook (promotie)materialen beschikbaar worden gesteld in de vorm van een toolkit. Tip: toeristische ondernemers kunnen deze content ook gebruiken om hun eigen loyale klanten te benaderen. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Culinaire campagne België

In samenwerking met het NBTC, Cheese Valley en Visit Veluwe zetten we Nederland als culinaire topbestemming op de kaart in Vlaanderen. We raken de Vlaming recht in het culinaire hart, waarbij ze natuurlijk niet om Zeeland heen kunnen. Met deze campagne dragen we bij aan toeristisch herstel van de Vlaamse markt. Lees hier alles over de onderdelen en de planning.

Link naar Culinaire Campagne