Mountainbikenetwerk Zeeland

Grensoverschrijdend mountainbikenetwerk

In Zeeuws-Vlaanderen ligt een grensoverschrijdend mountainbikenetwerk wat in 2012 is gerealiseerd dankzij een Europese subsidie. Verspreid over Zeeuws-Vlaanderen zijn zes routes gerealiseerd met een totale lengte van 240 kilometer, hiervan is ruim de helft onverhard. Het grensoverschrijdende mountainbikenetwerk bestaat uit diverse losse lussen die middels verbindingsroutes met elkaar in verbinding zijn gebracht. Zo is een samenhangend mountainbikenetwerk in Zeeuws-Vlaanderen, Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams Brabant ontstaan. Project -en Routebureau Zeeland was binnen dit project verantwoordelijk voor het Zeeuws-Vlaamse deel van de routes.

Mountainbikenetwerk Schouwen-Duiveland

Sinds 2019 zijn de mtb-routes herzien. Er zijn nieuwe overzichtspanelen op locatie geplaatst en er zijn kaartbeelden ontwikkeld die ook op onze website gratis in te zien zijn.

MTB Kop en Zuidkust Schouwen-Duiveland

Dit is een toeristische mountainbike- (MTB) / all terrain bike- (ATB) route, bedoeld om het gebied te verkennen, of als opwarmertje voor het MTBparkoers in de Boswachterij Westenschouwen. Stap op je mountainbike en geniet van al het moois wat ons landschap je te bieden heeft.

De route bestaat uit twee gedeelten:

1. Een rondje over de Kop van Schouwen met een lengte van 44 km. Verkorting is mogelijk.

2. Een rondje langs de Zuidkust naar Zierikzee met een lengte van 23 km.

Beide rondjes samen is 67 km.

MTB Boswachterij Westerschouwen

Een schitterende onverharde route door de bossen in de Kop van Schouwen. De route voert door het grootste duingebied van Zeeland. Met de vele single tracks, korte steile klimmetjes, technische afdalingen en bochtenwerk tussendoor de bomen is deze route zelfs een aanrader voor de geoefende (wedstrijd)mountainbiker.

De lengte van de route is 6 kilometer en wordt aangeduid door houten palen met een oranje kop en zwarte pijlen.