Wandelnetwerk Zeeland

Het systeem van het wandelnetwerk is vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem. De paden en wegen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van landschap, veiligheid, diversiteit aan verharde en onverharde paden of de aanwezigheid van voorzieningen en bezienswaardigheden onderweg.

Wandelnetwerk Zeeland is opgedeeld in een aantal deelgebieden in Zeeland. Ieder deelgebied heeft haar eigen netwerk, op basis van een vaste systematiek en uitstraling.

Vanaf 2006 is door Stichting Landschapsbeheer Zeeland in samenwerking met relevante partners ruim 2.100 kilometer aan routes gerealiseerd. Waar routes elkaar kruisen ligt een knooppunt. Zo vormen de reguliere wandelpaden en boerenlandpaden een prachtig wandelnetwerk in verschillende deelgebieden van Zeeland, waarbij de wandelaar zelf zijn route kan bepalen. Achterliggend doel is om het wandelen in Zeeland en de aantrekkelijkheid van Zeeland als toeristische bestemming te bevorderen (en daarmee het aantal overnachtingen en bestedingen te stimuleren)

Wandelkaarten

Wandelnetwerk Zeeland is opgedeeld in een aantal deelgebieden in Zeeland. Ieder deelgebied heeft haar eigen netwerk, op basis van een vaste systematiek en uitstraling.

Ieder netwerk is weergegeven op een van de wandelnetwerkkaarten. Routebureau VVV Zeeland is uitgever van de wandelnetwerkkaarten waarop ieder netwerk is weergegeven.

Wie liever gebruik maakt van een uitgestippeld rondje in plaats van zelf een route samenstellen, kan kiezen voor een speciale themaroute ontwikkeld op basis van het wandelroutenetwerk. 

Al deze kaarten zijn direct online te koop in de webshop, bij de Zeeuwse VVV-inspiratiepunten en diverse andere Zeeuwse aanbieders.

Het is als ondernemer ook mogelijk om wandelnetwerkkaarten bij VVV Zeeland in te kopen om door te verkopen aan uw gasten. Het kaartmateriaal kan besteld worden via het bestelformulier.

Bestel nu!